The Hidden Sun

The Hidden Sun heeft zijn naam te danken aan de zon die symbool staat voor de ‘nieuwe zon van vrijheid’. Dit komt voor in het Macedonische volkslied:

“Vandaag boven Macedonië, is de nieuwe zon van vrijheid geboren. De Macedoniërs vechten voor hun eigen rechten!”

In 1992 werd de Republiek Macedonië onafhankelijk verklaard. Deze naam leverde een conflict op het buurland Griekenland, omdat het dezelfde naam heeft als de Griekse regio Macedonië. Ook stond er op de vlag van de Republiek Macedonië dezelfde zon, alleen met een rode achtergrond in plaats van een blauwe. In 1995 kwam er een compromis en werd de vlag veranderd (zie afbeelding). In 2019 is het conflict helemaal opgelost, omdat het land haar naam wijzigde naar Noord-Macedonië.

Het woordje ‘hidden’, ofwel 'verborgen' verwijst naar de onontdekte wijngebieden van Noord-Macedonië. Het is een paradijs van wijngaarden tussen bergen, meren en rivieren met grond rijk aan mineralen. In deze gebieden zijn wijnstokken gevonden aan circa 4.000 jaar oud. De omgeving is perfect voor het verbouwen van wijn. De klimaatzone is namelijk vergelijkbaar met de Côtes Du Rhône, Rioja en Toscane.

Het assortiment van Story Products bevat drie wijnen uit het wijnbouwgebied Tikveš in Noord-Macedonië:

  • De rode wijn is een droge wijn die zich voegt naar elke borrelplank en elk diner. Het wordt gemaakt van de Kratosija druif en komt uit het jaar 2019.
  • De droge witte wijn is frisdroog met fijne zuren, waardoor het past bij alle spijzen. Het wordt gemaakt van de Smederevka druif en komt uit het jaar 2020.
  • De semi droge witte wijn heeft een fruitig bouquet met een volle smaak. Het wordt gemaakt van de Temjanika druif en komt uit het jaar 2019.

Bron: Wikipedia (2022, 20 januari). Vlag van Noord-Macedonië.  

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter